Aanhangwagen

In de praktijk blijkt regelmatig dat bestuurders van een combinatie van auto en aanhangwagen (caravan e.d.) niet over het juiste rijbewijs beschikken.

Naast het feit dat je hiervoor een bekeuring kunt krijgen bij een politiecontrole, brengt het niet hebben van het juiste rijbewijs (het “E achter B” rijbewijs) grote risico’s met zich mee.

Verzekeringsmaatschappijen vergoeden namelijk helemaal niets als er brokken worden gemaakt, en blijkt dat het juiste ‘papiertje’ ontbreekt! Materiële schade (blikschade) is op zich al vervelend genoeg, maar helemaal een probleem wordt het als er zich ook nog persoonlijk letsel voordoet. het zal duidelijk zijn dat dit tot enorm grote financiële claims kan leiden.

Ga snel naar onze prijzen

Caravan, Paardentrailen, Boottrailer of andere zware aanhanger


Als je met een caravan, een paardentrailer, een boottrailer of een andere zware aanhanger achter de auto de weg op wilt, is vaak het BE-rijbewijs (auto en aanhanger) nodig. Met het hieronder getoonde schema kun je voor jezelf bepalen of je het aanhangerrijbewijs nodig hebt.

Wij verzorgen een dagopleiding van 5 lessen met aansluitend een examen voor diegene die al over enige (aanhanger) rijvaardigheid beschikt.

Indien u graag wil weten welke BE-opleiding het beste bij u past kunt u een vrijblijvende intake afspraak maken van 2 lessen (kosten € 88,00)

Een theoriecertificaat is voor dit examen niet nodig. Wel een geldig Rijbewijs B.

De examinator zal voorafgaand aan het examen enkele vragen stellen over de kentekenpapieren, maten en gewichten, en over de (verplichte) verlichting op de aanhanger. het examen begint met het aankoppelen van de aanhanger. Tijdens de rit voert u één bijzondere manoeuvre uit.

Dit kan zijn:

-Recht/Bocht achteruitrijden met de combinatie en stoppen op een aangegeven plek.
-Keren van de combinatie met behulp van een zijstraat.
-Het achteruit inrijden van een inrit en in het midden recht (gestrekt) tot stilstand komen.

Uiteraard bereiden wij u hier uitgebreid op voor zodat u weet “hoe te handelen”. Na terugkomst bij het CBR krijgt u direct de uitslag van de examinator te horen.

Prijzen

Losse les BE€ 70
Examen BE€ 325.00

Aanhanger aanbieding
Bij aanmelding van twee kandidaten en samen lessen op dezelfde dag

€ 650 p.p

AANBIEDING

Pakket BE
2 lessen, Praktijkexamen en Koffie

€ 460

Pakket BE

4 lessen, Praktijkexamen en Koffie

€ 600

Pakket BE

6 lessen, Praktijkexamen en Koffie

€ 740

Pakket BE

7 lessen, Praktijkexamen en Koffie

€ 810

* 48 uur van tevoren afbellen anders wordt de les doorberekend.

Schrijf je direct in!

Om bij ons lessen te volgen dien je je in te schrijven. Dit kan snel en eenvoudig online! Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.