Autorijlessen

Yes! Je mag eindelijk autorijlessen volgen! Bij ons ben je aan het juiste adres. Ook vanaf 16,5 jaar mag je al beginnen met rijlessen.

Op deze pagina vind je meer informatie over rijlessen vanaf 16,5 jaar, het auto examen en onze prijzen

Rijlessen vanaf 16,5 jaar

Uit proeven in Duitsland is gebleken dat jongeren die meededen aan het experiment Begeleid Rijden een kleine dertig procent minder ongelukken veroorzaken en bijna een kwart minder overtredingen plegen. “Het ongevalrisico van 18- tot 24-jarigen verlagen is dan ook het belangrijkste doel.

Jongeren kunnen vanaf 16,5 jaar beginnen met het volgen van een rijopleiding bij een rijschool en het theorie-examen afleggen. Vervolgens kunnen zij vanaf hun 17e jaar het rijexamen afleggen.

Onder begeleiding autorijden

Vanaf de dag dat je 16,5 jaar bent geworden mag je op voor je theorie-examen-B en mogen de praktijklessen beginnen. Vanaf de dag dat je 17 jaar bent geworden mag je examen afleggen voor je autorijbewijs.

Zodra je geslaagd bent mag je starten met het begeleid rijden, totdat je de leeftijd van 18 jaar hebt bereikt mag je dan alleen onder begeleiding rijden, als je geslaagd bent voor je praktijk-examen B krijg je wel automatisch het AM – rijbewijs en mag je dus ook met de Bromfiets de weg op.


Voor de begeleider gelden de volgende voorwaarden

– De begeleider is een coach en geen verantwoordelijke, de verantwoordelijkheid ligt bij de bestuurder.

– De begeleider moet minimaal 10 jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs.

– De begeleiders moeten geregistreerd staan op een pas welke men bij zich moet hebben tijdens het begeleid rijden. ( Max 5 begeleiders per Pas.)

– De begeleiders worden nagetrokken op verkeersantecedenten. Men mag dus niet geregistreerd staan voor zware verkeersovertredingen.

Daarnaast moeten de ouders of verzorgers toestemming geven om aan de opleiding en het begeleid rijden deel te nemen en dienen zij akkoord te gaan met de begeleiders die gekozen zijn en geregistreerd worden.

Verder is het begeleid rijden alleen geldig binnen Nederland en mag er dus niet op deze wijze in het Buitenland worden gereden.

Ook kun je gewoon vanaf je 18de jaar beginnen met je rijopleiding.

Auto examen

Het auto examen bestaat uit 2 delen:

Theorie

Bij ons kun je al het benodigde studie materiaal verkrijgen om je theorie examen te halen.
Ook kun je bij ons online theorie cursus doen en het verkeersexamen oefenen.


Praktijk

Je kunt bij ons verschillende lespakketten kiezen, zowel een spoedopleiding als losse lessen zijn mogelijk.

Bij onze rijschool werken prima instructeurs die elk jaar worden bijgeschoold. In principe krijg je bij onze rijschool een vaste niet rokende rijinstructeur. Tijdens elke rijles vul je samen met je instructeur je persoonlijke instructiekaart in, zo weet je precies wat je sterke en zwakke punten zijn.

Het is al mogelijk om te starten met je rijopleiding zonder theoriecertificaat, maar op de dag van je tussentijdse toets of praktijkexamen moet je deze wel in je bezit hebben.

Bij elke les word je thuis opgehaald, maar je kunt ook een ander ophaaladres afspreken (bijv. station, school, werk enz.). Onze rijlessen worden overdag, ‘s avonds gegeven, precies wat jou het beste uitkomt. De meeste mensen lessen 1 á 2 keer per week. Het is natuurlijk ook mogelijk meerdere malen per week te lessen.

Prijzen

Auto losse les€ 59.50
Pakketprijzen€ 57.50
Praktijk examen€ 325.00
  
Faalangstexamen / BNOR€ 375.00
Tussentijds Toets (T.T.T.)€ 265.00

Auto pakket
(30 lessen) EXAMEN, ONLINE THEORIE

€ 2050

AANBIEDING

Auto pakket A
(15 lessen) & EXAMEN

€ 1187.50

Auto pakket B
(25 lessen) & EXAMEN

€ 1762.50

Auto pakket C
(35 lessen) & EXAMEN

€ 2337.50

Auto pakket D
(45 lessen) & EXAMEN

€ 2912.50

* Bij ons pakket UITGEBREID, ontvang je een
gratis exemplaar van i-Theorie t.w.v. 49,95

** 48 uur van tevoren afbellen anders wordt de les doorberekend.

*** Een les duurt 50 minuten

Schrijf je direct in!

Om bij ons lessen te volgen dien je je in te schrijven. Dit kan snel en eenvoudig online! Wij nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op.